Bas Broekhuizen

Volkskrant animaties

2009-01-02 | Divers

Bij het opruimen van mijn harde schijf vond ik een aantal animaties die ik de afgelopen jaren gemaakt heb voor volkskrant.nl.

Aanslagen 9/11

Deze animatie verscheen op volkskrant.nl in september 2001.

Gemeenten gemeten

In de aanloop van de raadsverkiezingen op 6 maart 2002 vergeleek de Volkskrant de 35 grootste gemeenten op een flink aantal onderwerpen. Datajournalistiek avant la lettre. We presenteerden de resultaten onder meer in deze animatie.

Politieke Aandelenmarkt

In 2022 waren er ook verkiezingen voor de Tweede Kamer. Als een betrouwbaarder alternatief voor opinitpeilingen ograniseerde de Volksksant organiseerde een Politieke Aandelenmarkt (PAM). Bezoekers van de website van de Volkskrant konden aandelen kopen van politieke partijen. Onderstaande animatie legde uit hoe je mee kon doen.

Circus LPF

De LPF was de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen van 2022, niet in de laatste plaats door de moord op Fortuyn negen dagen voor de verkiezingen. De partij vormde met VVD en CDA het kabinet-Balkenende I, maar was vanaf het begin het toneel van interne conflicten. Daarover gaat onderstaande animatie. Het kabinet viel na enkele maanden.