Bas Broekhuizen

Beroemd

2003-03-07 | de Volkskrant

‘Ik kijk nooit naar commerciĆ«le televisie en bij de kapper ben ik ook al een poos niet geweest’. Tot voor kort een volledig geaccepteerde smoes. Maar hoon valt ten deel aan wie vandaag de wenkbrauwen fronst bij de namen Jim en Jamai of de schouders ophaalt bij Margarita en Edwin.

Troost voor de wereldvreemden: het collectief geheugen is zo poreus als dat van een alcoholist met het syndroom van Korsakoff. Wie herinnert zich nog de eerste bewoners van het Big Brother huis? BB-websites veranderen in razend tempo van naam en verruilen de oude Brothers voor de nieuwe Idols. Het web kent heel wat verweesde homepages van eendagsvliegen en fansites waar achter het ‘last updated’ een datum uit het verre verleden prijkt.

Dat is jammer, want het wel en wee van de helden van gisteren wordt pas interessant als ze Bekende Nederlander af zijn. Leeft Chriet Titulaer nog in een wondere wereld? Heeft Emily Bremers al een nieuwe prins op het witte paard? Waar solliciteert Philomena Bijlhout? En zingt Abel nog steeds Onderweg, of alleen nog maar onder de douche? Wie neemt de handschoen op en maakt een Nederlandse tegenhanger voor de website What ever happend to…?