Bas Broekhuizen

Generatie achterbank

2002-11-30 | de Volkskrant

Nee, SIRE wil ouders ‘niet de les lezen’, maar zo hebben die ouders de campagne over de overvolle agenda’s van hun kroost wel begrepen.

En dat terwijl vijf minuten surfen leert dat Nederland juist heel serieus aan het opvoeden is. Er zijn sites voor jonge ouders, voor oudere ouders en voor ervaren ouders die eigenlijk alles al weten. Er zijn sites voor vegavaders en thuisblijfmoeders, voor stiefmama’s en rouwpapa’s en voor huismannen en WAHM!-vrouwen. Om nog maar te zwijgen van de wildgroei aan sites over hoogbegaafdheid en kinderen met ADHD.

Toegegeven, die laatsten zijn een beetje druk. Maar hebben kinderen het ook druk? Welnee, ze vervelen zich te pletter daar op de achterbank, onderweg naar ballet, paardrijden of judo. De Backseat Game biedt uitkomst. Met behulp van satellietnavigatie tovert een spelcomputer het voorbij zoevende landschap om in een virtueel speelveld. Zolang dat spel enkel bestaat als prototype, voldoen ook Bert en Ernie nog prima. Lang leve het autobandje Een uur niet zeuren!