Bas Broekhuizen

Nieuws over nieuws

2002-12-31 | de Volkskrant

Het nieuws dat RTL bezuinigt op internet en teletekst heeft ook De Gooi en Eemlander bereikt. De krant trekt zo zijn eigen conclusies: ‘Van de vijf grote nieuwssites in Nederland blijven er volgend jaar nog twee op volle sterkte over… De andere sites redden het niet, omdat ze alleen afhankelijk zijn van reclame-inkomsten en die vallen tegen.’ Fijn om te weten.

Maar wie zijn dan de winnaars? Omroep.nl is geen verassing. Maar de enige andere nieuwssite die het volgens ‘Uw startpunt in de regio’ gaat redden is… Planet.nl. Dat is nog eens goed nieuws voor de afdeling content sourcing. De Gooi- en Eemlander: ‘De redactie is eind dit jaar gereorganiseerd, maar dat gaat niet ten koste van de aandacht voor nieuws, aldus hoofdredacteur Pieter van Twisk.’

Erwin Boogert legt op zijn weblog uit hoe het zit. Een deel van de redactie van Planet is overgenomen door het bedrijf Neos, een ‘nieuwsproducent’ die volgens Boogert eerder aan de kant werd gezet door Nu.nl en nu nieuws gaat leveren aan Planet Internet.