Bas Broekhuizen

Piraat

2003-03-14 | de Volkskrant

Op tv wordt het ranzig. Webcamgirls; Vrouwen zijn Beesten; Meekijken gewenst, de namen van de paradepaardjes van het nieuwe Veronica spreken boekdelen. Maar hoe zit het met de radio?

‘Overdag geen oeverloos geouwehoer, maar non-stop de lekkerste muziek’ lezen we op www.veronica.nl. Klinkt als: ‘Om die seksprogramma’s voor tv te kunnen betalen, hebben we bezuinigd op de dj’s.’ Misschien maar goed ook, want de ether is al voldoende gevuld met schreeuwlelijken.

‘s Avonds worden de plaatjes wel aan elkaar gepraat. Dan zal diskjockey Michiel Veenstra zich ‘als vanouds misdragen’. Afgaande op de weblog van Michiel zal ook dat wel meevallen. Leuke stukje, daar niet van. Maar van misdragen is geen sprake.

Brave radio. Verloochent Veronica haar roemruchte verleden? Wie de verhalen op de mediapages leest, zou het wel denken. Voormalige medewerkers van de zeezender halen er herinneringen op aan de tijden van Rob Out, Lex Harding en Tineke. De oude foto’s en tijdschriften zijn leuk, de jingles en airchecks nog veel leuker. En met de opnamen in de Zeezender Downloadgroep kan het nieuwe Veronica moeiteloos zijn dagprogrammering vullen. Eindelijk weer iets fatsoenlijks op de radio!