Bas Broekhuizen

Vox populi

2002-08-31 | de Volkskrant

Met de nieuwe politiek is het al net zo als met de nieuwe economie. Voordat je weet wat men ermee bedoelt, is het alweer voorbij. Maar al is de economie niet meer nieuw, internet is er niet meer uit weg te denken. Datzelfde geldt voor de politiek. Met de komst van Fortuyn werd de democratie digitaal. Op talloze sites houdt de achterban het gedachtegoed van Pim van vreemde smetten vrij. Lees de kranten er maar op na. Met de regelmaat van de klok worden anonieme discussiedeelnemers geciteerd als waren het partij-ideologen.

Luiheid van de journalisten? Misschien. Maar ook het LPF-kader neemt de virtuele vox populi serieus. Wie kritiek heeft op de partijleiding, vindt munitie op het web. Afgelopen week zette Cor Eberhard de aanval in op Harry Wijnschenk. Wie dus het LPF-schandaal van overmorgen wil weten, gaat naar het web.

Niet op www.lpf.nl. Daar huist nog steeds een pornosite. Ook niet op www.lijstfortuyn.nl. Dat domein is nog steeds te koop. Hieronder vindt u een lijstje verwijzingen naar de kraamkamers van de politieke vernieuwing.